Waar controleert de politie op bij een motortrailer?

De verkeerspolitie controleert extra op banden. In het kader van de campagne "De Nieuwe Band" besteedt de verkeerspolitie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) extra aandacht aan de conditie van banden. Vooral bestelauto’s en motortrailers krijgen daarbij bijzondere aandacht.

Met campagne "De Nieuwe Band" vraagt het Ministerie van Verkeer & Waterstaat, samen met onder andere BOVAG, aandacht voor veilige, stille en zuinige banden en voor de juiste bandenspanning. Volgens het KLPD kunnen "banden van levensbelang zijn en het verschil maken tussen rijden en glijden".

Profieldiepte
De controles van het KLPD richten zich niet alleen op de profieldiepte, maar ook op beschadigingen, belading en snelheidsbeperkingen. De wettelijke minimale profieldiepte van banden van personen- en bestelauto’s is 1,6 mm en voor motortrailers tot en met 3.500 kg geldt dezelfde profieldiepte als die voor het trekkend motorvoertuig.

Bij een diepte van 2,5 mm of minder raadt het KLPD aan de banden te vervangen. Aan de hand van cijfers en symbolen op de zijkant van de band is vast te stellen of de band geschikt is voor dat betreffende type voertuig. Bij twijfel kunt u altijd uw BOVAG-autobedrijf, -caravanbedrijf of -motortrailerspecialist raadplegen.

Deze pagina is op 6-3-2019 voor het laatst bijgewerkt.
Bovenstaande tekst dient enkel als zijnde informatief en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Lees disclaimer.