Maximale snelheid met een motortrailer op de snelweg?

Voortaan 90 km/u voor auto’s met een motortrailer. Sinds 1 mei 2009 is de maximumsnelheid voor (bestel)auto’s met aanhangwagen of caravan verhoogd van 80 naar 90 kilometer per uur op snelwegen en autowegen. De nieuwe regel kwam tot stand na een oproep van onder andere BOVAG, ANWB en transporteurs.

Vrachtwagens en auto’s met motortrailer of caravan zorgden nog wel eens voor hachelijke situaties, omdat de snelheidsbegrenzers van trucks zijn geijkt en daardoor in de praktijk sneller rijden dan de 80 km/u die de meter in een personen- of bestelauto aangeeft. Vrachtwagenchauffeurs gingen vervolgens inhalen en dat leidde soms tot gevaarlijke situaties, schrikreacties of irritatie bij andere weggebruikers.

Rust
Nu de maximumsnelheid voor auto’s met motortrailer is verhoogd naar 90 km/u, komt er naar verwachting meer rust in het verkeersbeeld. De maatregel geldt voor "lichte" motortrailers die niet meer dan 3.500 kg wegen, en moet zorgen voor meer veiligheid en voor een betere doorstroming op de wegen. Tevens zijn per 1 mei enkele andere verkeersregels gewijzigd. Klik hier voor een compleet overzicht van het ministerie van Verkeer & Waterstaat.

De maximum snelheid is voortaan 90 km/u voor auto's met caravan of trailer.

Deze pagina is op 6-3-2019 voor het laatst bijgewerkt.
Bovenstaande tekst dient enkel als zijnde informatief en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Lees disclaimer.