RDW erkend. Wat betekend dat nu precies..?

Bedrijven die een "erkenning bedrijfsvoorraad" van de RDW hebben, kunnen aangekochte voertuigen opnemen in de eigen bedrijfsvoorraad. De bedrijfsvoorraad omvat "de te verhandelen, te bewaren of te bewerken voertuigen waarvan een bedrijf het eigendom heeft verkregen".

De "erkenning bedrijfsvoorraad" biedt de volgende mogelijkheden:

Voertuigen opnemen in bedrijfsvoorraad
Erkende bedrijven kunnen voertuigen die zij kopen opnemen in de bedrijfsvoorraad. Dit kan op het postkantoor of online gebeuren. Voor de registratie bij het postkantoor krijgen erkende bedrijven een bedrijfsvoorraadpas. Deze pas dient als legitimatie bij het postkantoor.

Tenaamstellen van voertuigen
Een erkend bedrijf kan in opdracht van een particulier de tenaamstelling van een aanhangwagen verzorgen. Hiervoor is een machtiging noodzakelijk.

Bestellen van kentekenplaten
Alleen erkende bedrijven kunnen een GAIK-kentekenplaat bestellen voor aanhangwagens met een kentekenbewijs dat nog niet tenaamgesteld is. Dit geldt onder andere voor aanhangwagens die nieuw op de Nederlandse markt zijn.

Afgifte van vrijwaringsbewijzen
Erkende bedrijven kunnen vrijwaringsbewijzen afgeven. Het vrijwaringsbewijs ontslaat de ontvanger van alle wettelijke aansprakelijkheid voor de aanhangwagen. De bewijzen worden afgegeven bij overdracht van het voertuig aan een erkend bedrijf.

Deze pagina is op 7-10-2019 voor het laatst bijgewerkt.
Bovenstaande tekst dient enkel als zijnde informatief en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Lees disclaimer.